5_ZHANGJIAJIE-890x564 (2)

Rendering: Martin Duplantier Architectes

For adrenaline junkies, this suspended structure in China is sure to give you a thrill. The opportunity to view breathtaking scenery while in mid-air is in the works for the Wulingyuan scenic area. Martin Duplantier designed the intricate architecture, with the purpose of creating a physical connection with the renowned landscape. The award winning project will consist of pavilions, bridges and observatories that connect sandstone pillars in the area. The structure is made with mirrored stainless steel and consists of black stone floors, that will become reflective when wet.

A sequence of geometric shapes will be strategically placed throughout the area, to not interfere with the natural setting. The first intervention users encounter will be in the form of an elliptical disk that mirrors its surroundings. While being able to gaze at the view below, daring visitors can also lay down on a strong tethered net for an all-encompassing experience.

After taking a nap mid-air, users can explore the second observation bridge. The structure has two levels — an upper walking area and a lower deck, for brave souls wanting to take a seat.

Next in the series of mirrored pathways is the “Water Mirror,” where an irregular set of stones are placed along the trail, with two centimeters of water on top. Every seven minutes, visitors can experience the creation of a temporary cloud in the middle of the mountain range. Made with spray nozzles, the mist lands on the stones, applying a thin layer of water to the bridge.

For users who want to see more incredible views, there will be three pavilions along the route. Each structure will be three storeys, with a rooftop that offers a 360 degree panoramic view. If you’re feeling peckish, there will be a cafe positioned on the intermediate level. The pavilions also offer VIP suites, where visitors can spend a night relaxing in the serene area.

For this project, Martin Duplantier won a competition organized by Chinese tour company ZTG. The design was conceptualized in 2015 and is ongoing.

Check out more pictures of the walking trail below.

Screen Shot 2017-02-10 at 3-compressed

Rendering: Martin Duplantier Architectes 

Screen Shot 2017-02-10 at 4-compressed

Rendering: Martin Duplantier Architectes 

Developments featured in this article

More Like This

Facebook Chatter